Kris Haghebaert (in het midden op de foto) viert vandaag zijn 65ste verjaardag. Ik heb Kris leren kennen (en via hem ook zijn broer Bart, naast hem op de foto), toen die bij mij in de Germaanse zat. De foto werd genomen op mijn officieus trouwfeest in het jeugdhuis De Veldstraat, waar de gebroeders Haghebaert kwamen spelen (op de uitnodiging hieronder is er ook nog sprake van een Guy, volgens mij ook een broer, maar die was er uiteindelijk niet bij; de derde man op de foto is Luk Boel). Dat werd een groot succes, zodat zij omgekeerd de mensen van De Veldstraat enkele maanden later naar hun woonplaats in Gistel uitnodigden, waar we de happening nog eens trachtten over te doen.

UITNODIGING
sonia en ronny geven een fuif voor hun vriend(inn)en
op 15 december 1973 (zaterdag) om 20.00u
in jeugdhuis VELDSTRAAT
Veldstraat 137, Temse
spesjale attraksies:
Blue Spring
Kris, Bart en Guy
Diamontage over Triangel (Studio ’69)
een kachel, die echt zal branden
er zal muziek en drank zijn (binnen)
en daarbuiten geween en tandengeknars
voor verre, autoloze, vreemde vogels kan ter plaatse voor overnachting worden gezorgd
ALLEN DAARHEEN !!!!!!!!!!
(dit geldt ook voor je verloofde uiteraard)

Deze uitnodiging hing ik destijds ook op het prikbord in de leraarskamer van de Broederschool in Sint-Niklaas, waar ik toen pas les gaf. En, jawel hoor, dat laatste zinnetje gaf aanleiding tot herrie. Een zeer conservatieve leraar, Roger Van Der Henst, bijgenaamd “den Hengst”, zag hierin een aansporing tot ontucht. Hij zag al die overnachtende, niet-gehuwde koppels zich al overgeven aan een grootse orgie. Helaas had hij ongelijk, maar misschien was het daarom dat bij mijn weten niemand van mijn collega’s erop af is gekomen. Ik zie alleszins toch niemand van hen op de foto’s staan welke die avond werden genomen…
Bleven uiteindelijk overnachten: Marc en Greta, Catherine en Jo (foto), Kris en Bart Haghebaert, Luk Boel en Frank Coppieters.

Zoals gezegd brachten de mensen van De Veldstraat enkele maanden later een bezoek aan Gistel, waar ze samen met de gebroeders Haghebaert een jam session speelden.

13-gistel

Een gedachte over “Kris Haghebaert wordt 65…

  1. Het was Kris die een eindverhandeling over Dirk de Witte, het lief van Loekie Zvonik, schreef, toch? Ik geloof dat ik hier ergens een kopie van die scriptie in huis heb liggen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.