Gisteren is Wouter Vloebergh, mijn vroegere hoofdredacteur bij De Voorpost, 75 jaar geworden. Hoe kon ik dit over het hoofd zien?!?! Laat ik dit maar gauw goedmaken. (Op bovenstaande foto, genomen t.g.v. de voorstelling van de film “Boys” in Temse, staat hij uiterst rechts. Naast hem staat regisseur Jan Verheyen, daarnaast burgemeester Luc De Ryck en ikzelf sta uiterst links. Ook Verheyen en De Ryck waren medewerkers van De Voorpost.)

In zijn hoedanigheid als hoofdredacteur lag hij mede aan de basis van interviews met Maurits Coppieters en Anton van Wilderode. In het geval van Marva ging hij zelf mee. Net zoals hij me ook vergezelde op een reportage over een avondje “intieme lingerie“.

Als hoofdredacteur van De Voorpost speelde Wouter uiteraard ook een vooraanstaande rol in de Wase Persclub. Als dusdanig is hij ook de motor achter de jaarlijkse reünie van de Wase journalisten.

Wouter Vloebergh schreef in mei 2012 een nieuwe gids over het Waasland, “Het Waasland, een waarachtige ontdekking”. In april 2017 werd hij met het gedicht “Van Putifar tot pittabar”  bekroond als beste stadsgedicht van Sint-Niklaas.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.