De Gentse ex-wielrenner Andries Verspeeten viert vandaag zijn veertigste verjaardag.

In 1998 behaalde hij niet minder dan drie nationale titels op de baan van de Blaarmeersen: in de kilometer, de achtervolging en de ploegkoers (samen met Wouter Van Mechelen).
In 2000 veroverde hij zijn eerste titel bij de liefhebbers, deze keer in de ploegenachtervolging, samen met Luc De Duytsche, Kenneth Van der Wiele en Nicky Vermeersch.
Een jaar later demonstreerde hij zijn veelzijdigheid door opnieuw een titel te veroveren, maar deze keer in de ploegsprint, samen met John Van den Abeele en Jurgen Van Loocke.
In 2004 tenslotte werd hij opnieuw Belgisch kampioen in de ploegkoers, deze keer aan de zijde van Steven De Neef. Alhoewel hij ook nog tweede werd in de puntenkoers en de omnium en derde in de sprint en de kilometer, hield hij het toch voor bekeken, om zich te concentreren op zijn studies Slavistiek. Lange tijd deden geruchten de ronde dat hij deze studies zou aanwenden om aan de slag te gaan bij Russische ploegen zoals Katusha, maar uiteindelijk heeft hij een carrière gemaakt die helemaal niets met de wielrennerij heeft te maken.
Ik heb Andries vooral als klein jongetje gekend, want hij was de zoon van Herman Verspeeten en Martine Debaveye, twee Germanisten uit de tijd dat ikzelf ook in die studierichting zat. Ik heb Herman (foto hieronder) nog een paar keer vergezeld naar wielerwedstrijden om technische bijstand te verlenen en vaak was dan ook Andries van de partij.

16 Herman Verspeeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.