Ik heb nog maar pas een science-fiction boek van de hand gewezen en wie is de volgende schrijver die me door mijn “willekeurige woordgenerator” in mijn schoenen wordt geschoven? Een SF-auteur natuurlijk! Gelukkig heeft Craig Strete ook nog andere zaken geschreven. “Burn down the night” gaat over zijn vriendschap (op vijftienjarige leeftijd) met de legendarische Jim Morrison. Hoe het boek ooit in mijn bibliotheek is terecht gekomen, kan ik me niet meer herinneren. Het is wel in een Nederlandse vertaling uit 1982 (het originele werk verscheen in 1979 onder de titel “Dreams that burn in the night”, dus juist toen ik The Doors zelf heb geïnterviewd) en dan nog wel door Graa Boomsma (samen met uitgever Jos Knipscheer zelf).

Craig Kee Strete (born 6 May 1950) is an American science fiction writer of Cherokee descent (het is inderdaad een bekend gegeven dat Jim Morrison graag bij “native Americans” uithing). He is noted for his use of American Indian themes and has had multiple Nebula Award nominations.

Craig K. Strete earned his B.A. in 1975 at Wayne State University and his M.F.A. in 1978 at University of California at Irvine.

Beginning in the early 1970s, while working in the Film and Television industry, Strete began writing emotional Native American themed, and science fiction short stories and novellas. He has had three Nebula Award nominations: two for the short stories Time Deer and A Sunday Visit with Great-grandfather and one for the novelette The Bleeding Man.

In 1974 Strete published a magazine dedicated to Native American science fiction, Red Planet Earth. His play Paint Your Face On A Drowning In The River (originally produced May 16, 1984 by East/West Players in Los Angeles, CA) was the 1984 Dramatists Guild/CBS New Plays Program first-place winner.

Strete has published four collections of short fiction: The Bleeding Man and Other Science Fiction StoriesIf All Else Fails…Dreams That Burn in the Night and Death Chants. He has also published two novels, To Make Death Love Us (published under the name Sovereign Falconer) and Death in the Spirit House. (Wikipedia)

Een gedachte over “Craig Strete

  1. Op de fameuze p.64 heb ik er de brui aan gegeven. De reden? Drugs, drugs en nog eens drugs! Maar gelukkig is Johan de Belie een grotere doorbijter dan ik. Zijn leesverslag is verschenen als het vierde deel van zijn “schatkamer”. Zie hier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.