Net als een jaar eerder zijn de Blommenkinders vijf jaar geleden elfde geëindigd in de Muziekquiz die traditioneel voorafgaat aan het “Temse in de Wolken”-evenement.

Na een zwakke start (6/10) veroverden de Blommenkinders na een paar rondes met 8/10 de vijftiende plaats op dertig deelnemers. Daarna ging het weer wat minder, maar blijkbaar was het voor iedereen moeilijk want we behielden onze vijftiende plaats.
Het was echter met de twee vragenrondes van burgemeester Luc De Ryck dat de quiz in een definitieve plooi zou vallen. Zijn eerste ronde ging over orkestleiders, wat een heleboel deelnemers met een mond vol tanden deed staan. De Blommenkinders deden het echter uitstekend met 8/10, waardoor ze opklommen tot de elfde plaats.
Voor deze vraag werden ze overigens enkel voorafgegaan door Interstellar Galactic Overdrive, die met 9/10 de kopplaats wisten te veroveren, die ze niet meer zouden afstaan. Brengen we even in herinnering dat vorig jaar enkele Blommenkinders werden uitgenodigd om van deze succesploeg deel uit te maken voor de “moeilijke” tegenhanger van deze quiz!
Het dient echter gezegd dat deze keer ook de “populaire” quiz veel moeilijker was dan de vorige jaren. Luc De Ryck had vorig jaar b.v. veel kritiek gekregen omdat zijn sixties-ronde veel te gemakkelijk was en daarom had hij het dit jaar extra moeilijk gemaakt. Alhoewel de sixties de periode vormen waarin ook de Blommenkinders het meest gespecialiseerd zijn, behaalden we toch amper 3/10! Hier werd wellicht de afwezigheid van Raymond Thielens, die wegens gezondheidsproblemen op de valreep had moeten afzeggen, het meest gevoeld.
Gelukkig was het blijkbaar ook hier voor alle ploegen even moeilijk, want de Blommenkinders bleven op een verdienstelijke elfde plaats staan. Behalve de eerste en de tweede van de wedstrijd (tweede waren de winnaars van vorig jaar, The Fab Four), werden de prijzen voor de rest met lottrekking bepaald, iets waarin de Blommenkinders minder gelukkig waren, zodat we alsnog met lege handen huiswaarts keerden, maar we waren wel zeer opgetogen over onze prestatie en ook over het amusementsgehalte van de quiz als zodanig.
Een speciale prijs was er trouwens terecht voor de hekkensluiters van de wedstrijd, de Bio’s, die weliswaar amper enkele punten hadden behaald, maar die met een dansje op “Greased lightning” en een polonaise op “Heb je even voor mij?” voor de nodige ambiance hadden gezorgd. Het dient trouwens gezegd dat organisator Dany Debock door als laatste vraag van elke ronde voor een ambiance-nummer te opteren een voltreffer heeft gescoord, want haast elke vraagronde werd afgesloten met een massale singalong. Kortom, het staat als een paal boven water dat de Blommenkinders ook volgend jaar weer op de afspraak zullen zijn!

11935188_10205877787717728_575032142_n

Foto’s Ruddy Sommereyns

Een gedachte over “Vijf jaar geleden: de Blommenkinders elfde in muziekquiz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.