Het is vandaag al vijftig jaar geleden dat de Griekse zanger Theo Sarapo is omgekomen in een verkeersongeluk. Hij is vooral bekend als de laatste liefde van Edith Piaf (foto Wikipedia).

 in 1962 trouwde Edith Piaf met Theophanis Lamboukas (bekend als Théo Sarapo), een twintig jaar jongere zanger van Griekse afkomst. Het laatste huwelijk leidde tot kritiek. Lamboukas werd ervan verdacht enkel met Édith getrouwd te zijn om haar roem en geld. Als “antwoord” namen ze À quoi ça sert l’amour? op.
Edith Piaf is gestorven aan een inwendige bloeding in Plascassier, een plaatsje in de buurt van Cannes. Haar lichaam werd vervolgens per ambulance naar haar huis in Parijs overgebracht, waar het voor publiek werd opgebaard. De bekendmaking van haar dood volgde pas een dag later. Jean Cocteau, haar grote vriend, werd binnen enkele uren na het horen van dit nieuws door een hartaanval getroffen en stierf ook. Édith werd begraven op de bekende begraafplaats van Père-Lachaise in Parijs. Haar begrafenis trok honderdduizenden mensen naar de straten van Parijs. Charles Aznavour, die zijn carrièrestart aan Piaf te danken had, herinnerde eraan dat de begrafenis van Piaf het enige moment was na de Tweede Wereldoorlog dat het hele verkeer van Parijs stillag.
Op het moment van haar dood was Sarapo (een verbastering van “s’agapo”, Grieks voor “ik hou van je”, een pseudoniem door Piaf gekozen) aan het werk in de film Judex van Georges Franju. In plaats van een fortuin erfde hij zeven miljoen Franse frank aan schulden. Hij werd uit hun appartement op de Boulevard Lannes gezet op kerstmis 1963. Een lied daarover, “La maison qui ne chante plus”, werd een (relatieve) hit. Hij had ook nog een andere dergelijke “hit” namelijk “Le jour viendra”. Sarapo stierf, niet door zelfmoord zoals vaak wordt verteld, maar door een auto-ongeval in Limoges op 28 augustus 1970. Hij werd begraven naast Piaf en haar dochter Marcelle op Père Lachaise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.