Tien jaar geleden werd er uitzonderlijk nog eens een beroepsrennerswedstrijd gehouden in Temse. De overwinning was voor de betreurde Wouter Weylandt. De lokale persfotograaf Erik Westerlinck was uiteraard van de partij en hij nam de bijgevoegde foto’s. Hij wist erbij te vertellen dat hij “na het maken van de aankomstfoto nog nooit zo nat was geweest als toen. De prijsuitreiking moest daarom uitzonderlijk binnen in de kantine van KSV Temse plaats vinden omdat de regen met bakken uit de hemel bleef vallen.”

De beroepsrennerswedstrijd in Temse heeft een uitstekende pedigree: reeds in 1909 werd de eerste wedstrijd betwist. Ze werd gewonnen door de lokale held, Hector Van Rossem. Toen in de jaren tachtig en negentig het kermiskoerscircuit in problemen begon te geraken, verdween ook de jaarlijkse wedstrijd in Temse. De laatste koers van de Scheppersvrienden was in 1994. Er werd gestopt, omdat Robert Roosen, de draaischijf en duivel-doet-al, intussen al 76 was. Daarbij kwamen nog de stijgende onkosten van de organisatie en een tekort aan helpende handen. De wedstrijd gewonnen door Wouter Weylandt was een organisatie van Sylle De Bock, de man die de jongste decennia de gangmaker was van verscheidene koersen in Temse.

(met dank aan burgemeester Luc De Ryck)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.