Even een jong talent voorstellen: Joran Verbrugghe, de kleinzoon van mijn vriend Erik Westerlinck, die ook bovenstaande foto heeft genomen en mij onderstaand verhaal heeft bezorgd.

Wat de kleinzoon betreft, wel het is eigenlijk de kleinzoon van mijn partner Renilde Mys. Joran Verbrugghe is immers de zoon van Cindy, de dochter van Renilde. Cindy is samen met Ief Verbrugghe die van 2000 tot 2005 ook deel uitmaakte van de Lottoploeg en Ief is ook de broer van Rik de huidige bondscoach die op zijn beurt getrouwd is met Claudia, de zus van Greg Van Avermaet. Ief werd in die tijd altijd als helper uitgespeeld in het zwaardere rondewerk zoals de Catalaanse Week, Tirreno Adriatico en vier maal de Giro .

Joran is aan zijn derde seizoen begonnen maar heeft op dit ogenblik nog niet zo zot veel koersen gereden omdat hij altijd maar in mei begint en al begin augustus stopt wanneer het voetbalseizoen eindigt of  begint. Volgend jaar zal hij echter wel een keuze moeten maken maar ik denk dat die wel naar de tweewieler zal gaan .

Want niet alleen bij ons wordt wel wat over wielrennen geklapt ook bij Rik zitten ze al met wat aanstormend talent. De zoon van Rik, Jens Verbrugghe zit bij de nieuwelingen en is dit jaar gestopt als voetballer. Ook de zoon van Claudia is een naam om te onthouden. Luca D’Hollander is de zoon van haar eerste man Glenn D’Hollander. En als je weet hoe die man in zijn tijd kon rijden 100 km lang dan weet je het wel. Ik heb Luca al dingen zien doen die laten vermoeden die wel een snee van zijn vader heeft…

Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.