Het is vandaag vijftien jaar geleden dat de Nederlandse viooldocente Davina van Wely is overleden.
Davina Van Wely werd geboren en groeide op in Den Haag, waar ze in haar jeugd viool les kreeg van Adolphe Poth, de toenmalige concertmeester van het Residentie Orkest. Daarna vervolgde ze haar opleiding aan het Muzieklyceum te Amsterdam bij Oskar Back. Tot haar studiegenoten behoorden onder anderen Herman Krebbers en Theo Olof. Ze rondde haar studie af aan het Conservatoire de Paris bij de Roemeens-Franse violist George Enescu. Davina van Wely gaf daarna zelf les aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Bij haar leerlingen vermelden we Jaap van Zweden, Isabelle van Keulen en Jan Willem de Vriend. Davina Van Wely was inderdaad bevriend met de Harnoncourts en was dus ook vertrouwd met de historische uitvoeringspraktijk. Buiten Jan Willem de Vriend zijn echter weinig van haar leerlingen die richting uitgegaan, dus het is niet duidelijk in hoeverre ze deze praktijk ook via haar lessen heeft doorgegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.