De Japanse (°1963) sopraan Nobuko Takahashi zong het alleluia uit “Exsultate Jubilate” (foto YouTube), gevolgd door een Japans lied van ene Kôsçak Yamada, dat betekent: de bel gaat. Een merkwaardige voornaam voor een Japanner en een merkwaardig uiterlijk voor een Japanse: operatie aan de jukbeenderen ondergaan? Ze is nogal “westerofiel”, maar al is ze zeker niet slecht in een aria uit “La Sonnambula”, toch is ze vooral in dat Japans lied zeer goed in The Cardiff Singer of the World 1993.

Ronny De Schepper

P.S. Niet verwarren met een klassieke pianiste met dezelfde naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.