Ze moest zich schamen! Toen de Nederlandse koningin Beatrix jarig was, nodigde ze éminence grise Mstislav Rostropovitsj uit om op haar partijtje de celloconcerti van Haydn te komen spelen en dat terwijl haar eigenste jonge landgenoot Pieter Wispelwey (foto Fai Ho via Wikipedia) op dit moment algemeen aanvaard wordt als de beste cellist ter wereld. 25 jaar geleden mocht hij nog van de Belgische Muziekpers de onderscheiding van beste jonge musicus in ontvangst nemen en was hij in de Bijloke te gast. met diezelfde concerti van Haydn. Toen hij in Brussel de complete Bach-suites voor cello solo bracht, was de zaal tweemaal uitverkocht. Over de uitvoering door Rostropovitsj van die Bach-suites zei Wispelwey ooit: « Dit is het niveau van mijn eerste repetitie. » Branie heeft deze jonge Nederlander dus wel! Misschien dat hij daarom niet voor de koningin mocht spelen ? ★ Totaal naast de kwestie is dat deze jongeman ook sex-appeal heeft. Wie dit echter meer bij de vrouwelijke helft van de bevolking zoekt, kon 25 jaar geleden aan z’n trekken komen in de Hotsy Totsy met jazz-pianiste Nathalie Loriers. (HLN, 22/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.