Zestig jaar geleden gingen The Beatles naar The Crawdaddy Club in Richmond-upon-Thames om naar een optreden van een toen nog onbekend groepje, genaamd The Rolling Stones, te gaan luisteren en kijken. Volgens andere bronnen was het alleen George Harrison.

Hoe dan ook, het is alleszins dankzij George dat de Stones bij Dick Rowe van Decca mogen tekenen. En de Stones dat waren toen nog zes man, inclusief pianist Ian Stewart (links op de foto), die pas in mei formeel uit de groep zou worden gezet “omdat hij niet in het plaatje paste”, maar die in werkelijkheid verder zal blijven meespelen, zeker wat de studio-opnames betreft.
In die tijd waren de Stones ook nog altijd de groep van Brian Jones (bovenaan). Hij en manager Andrew Loog Oldham waren de mannen die de onderhandelingen leidden, de heren Jagger & Richards trokken zich daar toen nog bitter weinig van aan.

Ronny De Schepper

(Met dank aan Eddy De Saedeleer en Raymond Thielens)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.