13 april 1968
Zijn eerst zonder Steve gaan wandelen. Daarna is Ken met Godelieve meegegaan. Toen we bij Ken thuis kwamen, had de moeder van Ken het door dat hij met Godelieve meegeweest was. ’s Avonds zijn wij naar het bal van Rons school geweest in Sint-Niklaas. Het begon slecht met het gezaag van Red die dringend naar de WC moest. We zijn dan maar in het Landhuis binnengegaan.

Op het bal zelf was er minder volk dan verwacht. Ron en Etienne (allebei geweldig op dreef) deden bijna elke dans mee, terwijl Ken en Red op uitzondering van de kuskesdans bijna aan alles verzaakten. Op een bepaald moment kwam Ron in een bedenkelijk dronken toestand, maar beterde toch op het einde. Etienne daarentegen kreeg de klop van de hamer na een bak bier voor de genodigden besteld te hebben en er bijna de helft zelf van uitgedronken te hebben (*). Het meisje van de avond was ongetwijfeld de verloofde van Wim Boon. Ron kon bij het naar huis gaan niet nalaten van Lieve te kussen, alsook Maria, Greetje en Kris, gekleed als Bonnie (*), met wie Red ook een gesprek aangeknoopt had. Ron danste ook voor de eerste maal een trage. Om één uur werden wij dan buiten opgewacht door de vader van Ron die ons naar huis bracht. Ongetwijfeld een avond die de opvolger mag worden genoemd van de avond met de VKAJ.

Erik Westerlinck

(*) Uiteraard bestaan er alweer geen foto’s van deze fuif, maar bovenstaande foto aan de bar van Club 69 geeft goed weer in welke toestand de twee genoemde fuifbeesten zich bevonden…
(**) Geen idee over wie het hier gaat, zeker niet wat Maria betreft. Greetje en Kris waren misschien de lieven van respectievelijk Jan Kusé en Roland Hiel. Wat Erik bedoelt met “gekleed als Bonnie”, begrijp ik ook niet. Bij mijn weten was het geen verkleed bal. En dan nog, wie zou dan Bonnie zijn? Bonnie Parker (van Clyde Barrow)?

Een gedachte over “55 jaar geleden: uit het Blommenkindersdagboek (40)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.