Na « Ten Oorlog » was Blauwe Maandag niet van plan om op z’n lauweren te rusten. 25 jaar geleden ging in de Theaterzaal van Vooruit “Voor het pensioen” in première, een bitter stuk, zoals alleen Thomas Bernhard dat kan schrijven. Omdat ook nu weer een volkstoeloop werd verwacht, meldde Vooruit dat er niet enkel ook morgen en overmorgen wordt gespeeld, maar eveneens van 26 tot 30 mei. ★ Persoonlijk ken ik Alexei Lubimov vooral als pianoforte-speler, maar dankzij de goede zorgen van de programmatoren van de Gele Zaal, leerde ik toen ook dat de man onder het Sovjet-regime een baanbreker was voor avant-garde van John Cage of Terry Riley, werk dat hij reeds in 1968 bracht. Hij mocht weliswaar geen buitenlandse concerttoumees maken, maar deze muziek mocht hij dan toch wel brengen, in tegenstelling tot wat men ons vaak wil doen geloven. 25jaar geleden speelde hij in de Gele Zaal een mengeling van zijn twee repertoires, maar met de nadruk op het hedendaagse. ★ En in de Hotsy Totsy probeerde Vera Coomans (foto YouTube), nog altijd begeleid door accordeonist Philip Hoessen, haar nieuwe programma uit. (HLN, 8/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.