Het is ook al dertig jaar geleden dat de Nederlandse wielrenner Frans Slaats is overleden.

Slaats was een prominent baanwielrenner in de jaren dertig, vooral als zesdaagserenner. Hij werd vooral bekend toen hij op 29 september 1937 het werelduurrecord op de baan verbeterde op de Vigorelli-baan in Milaan en dit op 45,558 km/h bracht, 160 meters further than Frenchman Maurice Richard’s previous record of 45.325 km, set 14th October 1936 (zie foto). Dit record werd echter nog in hetzelfde jaar verbeterd door de Fransman Maurice Archambaud.
Slaats was samen met een aantal andere Europese renners in Argentinië voor de zesdaagse van Buenos Aires, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij bleef er tot het einde van de oorlog. Toen hij weer thuiskwam bleken zijn vier broers door de nazi’s te zijn vermoord. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.