Vandaag is het 65 jaar geleden dat de gangster Johnny Stompanato, bijgenaamd Oscar (omdat zijn lid naar verluidt even lang was als het gelijknamige beeldje) werd vermoord door de veertienjarige dochter van zijn minnares, filmvedette Lana Turner.

Het meisje, Cheryl Crane, gebruikte een broodmes and said she did it to defend her mother from a vicious beating by Stompanato. His death was ruled as justifiable homicide because he had been killed in self-defense. After the ruling, Stompanato’s family sued Turner for $750,000 (later settled for $20,000).
Er zijn nog andere omstandigheden die de daad van het meisje vergoelijken: zij was de dochter van Lana’s tweede echtgenoot, de gokverslaafde miljardair Stephen Crane, die later met Martine Carol zou trouwen, en ze was amper tien jaar oud toen ze herhaaldelijk werd verkracht door Tarzan-acteur Lex Barker, de vijfde echtgenoot van haar moeder.
Volgens Lana Turner is haar turbulent “liefdesleven” (als men dat zo mag noemen) ook de reden waarom Cheryl “lesbisch is geworden”. Alhoewel Lana Turner (die de politie eerst wou doen geloven dat ze zelf de moord had gepleegd) van het proces (de dochter werd uiteraard vrijgesproken) gebruik maakte om haar slabakkende carrière wat nieuw leven in te blazen, werd de verfilming van deze gebeurtenis (“Where love is gone”) zowaar gedraaid met haar rivale Susan Hayward in de hoofdrol. Turner reageerde met het Douglas Sirk-melodrama Imitation of Life (1959), een film waarin toch nog een aantal herkenningspunten werden verwerkt.
Johnny Stompanato zelf dook al een tijdje op in het filmwereldje. In 1948 had Frank Sinatra hem al gewaarschuwd to keep away from Ava Gardner. In 1957 begon hij dan een stormachtige relatie met Lana Turner. Stompanato became so jealous about Turner’s relationship with future James Bond actor Sean Connery, he flew to the United Kingdom. He stormed onto the set of Another Time, Another Place threatening Connery with a gun. Unperturbed, the 6 ft 2 in Scotsman, who was a former body builder and karate black belt, bent Stompanato’s hand back forcing him to drop the weapon. He was reported to the police and quietly deported from the United Kingdom. After Stompanato’s death, it was rumored that at least one LA mobster held Connery responsible, leading the actor to go into hiding for a short time afterwards. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.