Het is vandaag al dertig jaar geleden dat Brandon Lee, de zoon van Bruce Lee, in gelijkaardige omstandigheden om het leven kwam als zijn vader.

Brandon Lee werd bij een mislukte trukage neergeschoten tijdens de opnames van “The Crow”. Hij werd in 1965 geboren als Lee Yeun Kam in Oakland (Californië) als zoon van Bruce Lee en diens Zweedse vrouw Linda (hij heeft ook nog een zus, Shannon). Hij deed studies o.a. aan de Strasberg Academy. Ondanks het feit dat hij uiteindelijk enkel in gevechtsfilms zou spelen, nam hij zijn acteurscarrière au sérieux, hij had geen zin om in de voetsporen van zijn vader te treden. Maar zoals gezegd, uiteindelijk kon hij toch zijn eigen lot niet in handen nemen. Zo debuteerde hij in 1986 in “Kung Fu: the movie” (met David Carradine). Nadien volgde “Legacy of rage”. In 1991 was er “Showdown in Little” (van Mark Lester en met Dolph Lundgren) en in 1992 “Rapid fire” (van Dwight H.Little). En dat zou zijn laatste afgewerkte film worden.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.