Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Valentino Fois dood werd aangetroffen in zijn huis in Bergamo. Hij was pas 34 jaar (foto Piet Kessels).

Valentino Fois werd profrenner in 1996, maar boekte nooit grote successen. In 2002 reed hij aan de zijde van de betreurde Marco Pantani bij Mercatone Uno, maar hij werd toen voor drie jaar geschorst voor een dopingzaak uit het verleden.
In november 2007 vierde Fois zijn terugkeer in het peloton bij Amore & Vita. Hij kwam toen recht uit de gevangenis nadat hij een celstraf van 100 dagen had uitgezeten voor de diefstal van enkele draagbare computers uit het redactielokaal van een plaatselijke krant.
Net als zijn gewezen kopman Marco Pantani sukkelde Fois met een drugsverslaving die hem waarschijnlijk fataal is geworden. Het lichaam van Fois werd gevonden door zijn moeder, met wie hij samenleefde. (De Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.