Ik vreesde 25 jaar geleden dat nogal wat mensen naar « Een laatste tango » van het Zuidelijk Toneel zouden gaan kijken met een instelling van « doet-ie het of doet-ie het niet ? ». Dit stuk is immers gebaseerd op de film « Last tango in Paris » van Bernardo Bertolucci en geef toe, de scène die we ons allemaal herinneren, is die met de boter (foto) ★ Een haar in de boter ook bij de vzw Lyrica, die in het begin van het jaar Hilda De Groote hadden aangekondigd als « De Lustige Weduwe ». Nu, zo lustig is Hilda blijkbaar niet meer en ze wordt dan ook vervangen door Andrea Huber. Maar Jean Van Ree blijft graaf Danilo, zodat alvast de dames van 50+ zondagnamiddag in het conservatorium van de partij waren ★ Hun al even levenslustige jongere tegenhangertjes konden in de Kopergietery terecht voor het improvisatietheater « Een dag van koper ». Bij de spelers herkenden we een paar namen uit « Onvoorziene omstandigheden » ★ En natuurlijk was er de première van « Masterclass » in het NTG, waarin Chris Lomme Maria Callas incarneert… (HLN, 28/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.