Speciaal voor Steven Van Herreweghe en alle andere fans van Sabrina: de Italiaanse voluptueuze schone viert vandaag haar 55ste verjaardag.

Sabrina Salerno (Genua, 15 maart 1968) is een Italiaanse zangeres en actrice, bekend onder haar artiestennaam Sabrina. Salerno scoorde in 1987 een grote hit in heel Europa met haar nummer “Boys (Summertime Love)”, ook bekend als “Boys Boys Boys”. Toch kan gesteld worden dat niet alleen haar vocale kwaliteiten zorgden voor het grote succes van dit nummer; in de clip danst de zangeres rond in een zwembad, terwijl ze continu haar iets te ver afzakkende bikini ophijst. Door dit detail mag de clip uiteindelijk in een aantal landen niet worden uitgezonden. Na haar megahit bleef Sabrina in de muziek actief, maar haar succes bleef vooral beperkt tot Italië. (Wikipedia)

Alweer zo’n belachelijke censuurmaatregel op sociale media, want wat is er in feite te zien? Amper een borst die even uit een bikini ontsnapt (duur: één seconde)!

Aan een ernstige taalcommissie (maar welke juist dat weet ik niet meer) heb ik eens gevraagd of het gebruik van de term “de jongens” als eufemisme voor borsten soms iets te maken heeft met dit liedje. Ze wisten het niet, was het antwoord.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.