Nathan Van Hooydonck (foto Erik Westerlinck) kwam gisteren één seconde te kort om de leiderstrui te grijpen in Parijs-Nice. Hier had hij dus beter wat korter door de bocht gegaan! Maar helaas was dàt niet het onderwerp van gesprek, maar wel zijn dispuut met José De Cauwer over een incident in de rit van eergisteren…

Nathan Van Hooydonck is een fantastische wielrenner. Dat weten we al sedert het kampioenschap van België in Antwerpen (2017), waarin hij als neo-prof uitstekend presteerde met een vijfde plaats als resultaat. Toen reed hij nog voor BMC en ging nadien samen met Greg Van Avermaet over naar CCC. Daarna werd hij ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma en droeg daar ongetwijfeld bij tot de zege van Wout in de Omloop Het Nieuwsblad, waar Erik Westerlinck bovenstaande foto heeft genomen.

In de functie van goede ploegmaat werd Nathan eergisteren op pad gestuurd om te verhinderen dat Tadej Pogacar bonificatieseconden zou nemen in Parijs-Nice ten nadele van zijn kopman Jonas Vingegaard. Nathan slaagde niet in dat opzet, maar wat veel meer in het oog sprong was de duw die hij daarbij uitdeelde aan Michael Matthews. José De Cauwer merkte terecht op dat Nathan zich niet te zeer te buiten mag gaan aan dergelijke akkefietjes, want dat hij anders een kwalijke reputatie zou krijgen in het peloton.

Nathan reageerde daarop met te twitteren dat José oud werd (geen mens zal hem hierin tegenspreken) en dat hij zich beter een bril zou aanschaffen (maar José heeft zijn ogen laten laseren), want dat hij éérst een duw had gekregen. Nou en? Dan duw je toch niet terug, zeker! Anders zitten we in de far-west! Je kan dergelijke incidenten altijd na de wedstrijd nog uitvechten (liefst toch niet letterlijk) en desnoods aan de groene tafel je gelijk laten halen. Maar duwen en trekken in volle sprint (het mag dan nog een bonificatiesprint zijn) is veel te gevaarlijk, vooral voor andere renners die helemaal niks met het voorval te maken hebben.

Het cynische was dat José erop reageerde met precies dezelfde woorden die confrater Karsten Kroon een uur eerder had gebruikt voor Gianni Vermeersch, die eveneens blijk had gegeven van over losse handjes te beschikken. José zei namelijk dat Van Hooydonck iemand was “die je graag in de ploeg zou hebben, maar niet als tegenstander.” 

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Nathan Van Hooydonck gaat uit de bocht…

  1. Een sportverslaggever, die vanop afstand bewegingen volgt op een scherm, zou nooit partij mogen kiezen voor of tegen een wielrenner , in het geval dat hij enigszins vermoedt dat er kwade wil in het spel is. José De Cauwer wordt door iedereen (vooral bij VRT) geroemd voor zijn (pseudo) wetenschappelijke wielersportkennis, maar zijn ‘roem’ doet hem soms op een moeilijk verteerbare manier uit zijn rol vallen. ‘Voeten op de grond houden!…’ is het beste advies dat de wielerminnende kijker hem kan geven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.