Vandaag is het dertig jaar geleden dat Benny Couroyer is overleden.

Hij was violist bij het Nationaal Orkest van België, maar hij was ook als rock- en jazz-saxofonist actief. Zo speelde hij o.a. bij Willy Rockin en Caravelli, maar ook bij The Dixie Stompers en The Rascals. Als Benny Jackson maakte hij zelf ook een paar rock’n’roll-platen. Als Benny Roy and his Paraders bracht hij eerder foxtrot e.d., maar het leverde wel enkele leuke hoezen op!
Op tournee of op plaat begeleidde hij o.a. Bourvil, Sacha Distel, Luis Mariano, Annie Cordy, Jacques Brel, Henri Salvador, Joséphine Baker, Nana Mouskouri, Freddy Quinn, etc. Hij kwam echter vooral als arrangeur aan de kost, uiteraard vooral in het Franstalige landsgedeelte (“J’ai pleuré” van Claudia Sylva), maar ook in Vlaanderen (samen met Luk Smets schreef hij b.v. het arrangement voor “Bij de rijkswacht” van The Strangers!).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.