Vijftien jaar geleden liep ik met een vreemd plan rond dat was voortgekomen uit mailverkeer tussen mezelf en de bekende Nederlandse zanger/producer Peter Koelewijn (*). Lees eerst even waarover het gaat:

Dag Peter,
Onder de douche (where else?) zat ik wat te improviseren op “Crocodile Trophy”, een populaire mountainbike-wedstrijd in Australië, die op het einde van het jaar plaatsvindt (foto YouTube). En zo viel het me op dat deze naam precies overeenkomt met een nummer van jou, waarvan de titel me is ontgaan, maar in het refrein keert steeds “pak het aan, jochie” weer. Dat scandeert dus precies hetzelfde als “Crocodile Trophy”.
Ik vroeg me nu af of je op dat nummer geen Engelse tekst zou maken over mountainbiken en dat dan volgend jaar, bij de volgende editie van de Crocodile Trophy, in Australië uit te brengen. Dat zou daar zeker een plaatselijke hit opleveren.
Bovendien vraag ik me af of jouw “Who the fuck is Alice”-versie reeds in Australië is uitgebracht. Dat zou daar immers zeker ook een succes zijn.
Indien dat dus nog niet gebeurd is, zou je de twee kunnen koppelen en dat zou je een dikke hit opleveren. Zeker weten!
Met vriendelijke groeten,
Ronny De Schepper

Hallo Ronny,
Dank voor je mail.
“Alice” is toentertijd in Australië uitgebracht maar met een piep i.p.v. “fuck”. Dat sloeg natuurlijk nergens op maar de platenmaatschappij deed dat omdat de plaat anders niet gedraaid werd. Is natuurlijk zo geen hit geworden.
Het nummer dat jij bedoelt is “Zolang de motor loopt”.
Ik stuur je hierbij een kopietje. Nederlandse tekst vind je op http://www.peterkoelewijn.nl en dan bij “songteksten”. Een Engelse tekst erop maken die over de Crocodile Trophy gaat, zou een Australiër moeten doen en iemand zou het bij jullie dan ook moeten opnemen.
Groeten,
Peter Koelewijn

Als ik het dus goed begrijp, vindt Peter het wel een goed idee om zo’n nummer over de Crocodile Trophy te maken op zijn muziek, maar heeft hij zelf geen zin om er zijn handen aan vuil te maken. Ikzelf ook niet, ik heb mij vroeger reeds aan liedjesteksten gewaagd en dat was nooit een groot succes. Omdat ik nu echt niet weet hoe het nu verder moet, leg ik het probleem maar aan jullie voor.
Ik herinner me b.v. dat Danny Clark vroeger soms country-nummers zong tijdens zesdaagsen (zie foto). Zou dat niets voor hem zijn? Heeft iemand dan een contactadres (liefst mail)?
Met vriendelijke groeten,
Ronny De Schepper

(*) Jaren eerder had ik al eens contact gehad met Peter Koelewijn. Deze briefwisseling kan je hier terugvinden.

Een gedachte over “Vijftien jaar geleden: Peter Koelewijn & The Crocodile Trophy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.