The Treasure of the Sierra Madre is een Amerikaanse dramafilm uit 1948 onder regie van John Huston. Het scenario is gebaseerd op de roman Der Schatz der Sierra Madre (1927) van de Duitse auteur B.Traven.

De film speelt zich af aan het einde van de Mexicaanse Revolutie. De postrevolutionaire Mexicaanse regering gebruikt de Federalen voor patrouilles in afgelegen gebieden. Zij handhaven de orde op een wrede doch effectieve manier. Tegen die achtergrond ontmoeten Dobbs (Humphrey Bogart) en Curtin (Tim Holt) elkaar in Mexico. Zij werken er voor de aannemer McCormick (Barton MacLane). Wanneer ze klaar zijn met hun werk, gaan ze naar hun chef om hun salaris te ontvangen. McCormick geeft hun slechts een paar dollars. Ze moeten naar de bank om de rest van het geld op te halen. Dobbs en Curtin ontmoeten een oude man (Walter Huston), die hun vertelt dat er in de heuvels nog goud zit. Ze besluiten om goudzoekers te worden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.