85 jaar geleden bracht Mae West als Eva op de NBC-radio een sketch samen met Don Ameche als Adam. Het leverde haar een ban op die pas twaalf jaar later zou worden opgeheven in de Perry Como Show (bovenstaande foto).

De sketch als zodanig is terug te vinden op YouTube, maar de foto waarmee hij wordt geadverteerd is te bewogen om te worden gebruikt. En waarom werd Mae West verbannen en niet Don Ameche of niet de auteur van de sketch (Arch Oboler)? The network argued that there was nothing indecent in the content of the sketch itself, but it was West’s tone and style of performance that made it offensive. The sketch performed by any other actors would not have raised eyebrows in the least, they claimed.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.