Het is vandaag precies tachtig jaar geleden dat het huwelijk plaatshad van Albert De Schepper (1921-2012) en Bertha Jansegers (1923-2013).

Het was oorlog en veel feestelijkheden stonden er dus niet op het programma. Er werd een officiële foto genomen (zie hierboven) and that’s it, vrees ik. Eigenlijk was het eerder een praktische regeling: mijn moeder verhuisde van het huisje op de Volksplaats, waar nog voor twee jongere zussen moest worden gezorgd (de oudste, Jeanne, was een jaar eerder zelf ook al getrouwd om quasi dezelfde reden) naar de Schoolstraat, naar het gezin van mijn vader, die toch enig kind was en waar men het iets breder had.
Een typisch voorbeeld van de oorlogsomstandigheden is dat het jonge paar slechts één gelukwenstelegram kreeg toegestuurd. Ik druk hem hieronder af. Ik weet zelfs niet eens wie die mens was die hem stuurde.

49 Huwelijkstelegram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.