Liefhebbers van Gentse nostalgie konden 25 jaar geleden tot en met 10 januari in de Stedelijke Bibliotheek binnen springen voor de tentoonstelling « Toen Gent nog een variétéstad was ». * De manier waarop revue-artiesten hun publiek aanspraken, wordt ook aangewend door Jo Demeyere in zijn bewerking van de tekst van Juvenalis « Weg met de stad! Weg met het huwelijk !», die vanavond alweer wordt hernomen in de Tinnen Pot. * Alhoewel Hugo Claus het volkse element evenmin schuwt, is dat toch minder terug te vinden in « Vrijdag », vanavond, morgen en overmorgen gebracht door Theater Malpertuis in Vooruit. * Als een typische variété-zaal wordt ook het Coliseum geciteerd, dat onlangs nog centraal stond in het Time Festival. En om een of andere reden moet ik dan altijd aan Roland (foto YouTube) denken. Ongetwijfeld moet ik hem in de jaren zeventig daar nog eens aan het werk hebben gezien. Vanavond is Roland echter te gast in de Hotsy Totsy. * En in de Bijlokehal brengt Il Fondamento om 20 uur een uitvoering van Haendels « Messiah ». Dát heeft uiteraard niets met variété te maken! (HLN, 18/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.