In 1979 draait Guido Henderickx de film ‘De proefkonijnen’ over een ongeval in een chemisch bedrijf waarbij doden vallen. Hoofdrolspeelster Chris Lomme verklaarde in Première-Magazine van 23 maart 1979 dat ze blij was met het onderwerp van de film. Jan Decleir van zijn kant was vooral blij met de regisseur, met wie hij nog veel meer wilde samenwerken. De film was echter geen succes in de bioscoop en verzeilde daardoor in het debat-circuit van Culturele Centra e.d. Zo was drie jaar later Gentbrugge aan de beurt, waar ik het debat heb geleid. Eerlijk gezegd, ik was dit helemaal vergeten tot ik dit berichtje van Luc Carnier tegenkwam…

Op 15 december projecteerde het Masereelfonds van Gentbrugge de Vlaamse film “De Proefkonijnen”. Deze interessante prent bood zeer veel stof tot discussie. Het publiek verwachtte dan ook veel van de nabespreking. Echter… een aantal aanwezigen konden zich niet van de indruk ontdoen dat de twee deskundigen die wij voor dit gesprek hadden uitgenodigd zich in alle mogelijke kronkels rond een paar delicate onderwerpen hadden gewrongen. Wie wel een mooie pluim verdient is Ronny De Schepper, redacteur bij De Rode Vaan, die zich een zeer voortreffelijk moderator toonde.

Luc Carnier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.