Dertig jaar geleden ben ik naar een recital geweest van de Brusselse sopraan Pati Helen-Kent (hierboven samen met Chris De Moor) in de Markten.

De sopraan Pati Helen-Kent werd geboren in Brussel 1960 en was halve finaliste in de Elisabethwedstrijd voor zang 1988. Ze zong daar “Piangero la sorte mia” uit “Julio Cesare” van Händel en “Einsam in Trüben Tagen” uit Lohengrin van Wagner. Uit mijn notities: “Not impressed, maar Händel ligt me hoegenaamd niet en het Muntorkest ligt hem blijkbaar ook niet. Misschien is ze beter als oratorium-zangeres? Ze klinkt een beetje te ‘hiëratisch’. Maar Wagner was eigenlijk wel o.k.”
Op 13 december 1992 hoorde ik haar weer in “De Markten”, georganiseerd door de Brusselse Operettevereniging en met een merkwaardige pianist en nog veel merkwaardiger “bladomdraaier”, waardoor die twee uiteraard soms in de clinch gingen. Hier zong ze: een aria uit “Il Trovatore”, “Musetta’s wals” uit “La Bohème”, “Elle a fuit la tourterelle” uit “Les Contes d’Hoffmann”, “Ah je ris” uit “Faust”, “Leise, leise” uit “Der Freischutz”, de aria van Angèle uit “Der Graf von Luxemburg”, “La Danza” van Rossini, “Summertime” van Gershwin, een parodisch nummer van Benjamin Britten en twee songs van Cole Porter, “You’re the top” en “Anything goes”. Gezien de omstandigheden was het zeker geen indrukwekkend recital, maar ze leek me toch over enige potenties te beschikken, die er blijkbaar nog altijd niet uitgekomen zijn. Ze is alleszins zeker niet meer ‘hiëratisch’, whatever that means.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.