In de Logos Tetraëder is het vierde Vrouwenfestival reeds in volle gang. Vanavond komt de Duitse Isabeella (geen tikfout !) Beumer aan de beurt met werk voor stem en elektronica * Eigenlijk zou de productie in de Domzaal van Vooruit ook min of meer in dit festival passen, want al is de muziek van « A-Ronne II » dan van een man (Luciano Berio), het is toch een vrouw (Ingrid von Wantoch Rekowski) die er een eigenzinnige vorm aan geeft * Hiermee zitten we al dicht bij zo niet het dans-, dan toch het bewegingstheater. Toch is er in diezelfde Vooruit, maar dan in de theaterzaal, ook een « echte » dansproductie: « L’Esquisse ». Al speelt ook hier een vrouw een belangrijke rol (Joëlle Bouvier), toch is het deze keer geen « vrouwelijk » product, want precies het « duo-werk » vormt hier de basis. En het andere deel van het duo wordt gevormd door Régis Obadia * De Rode Pomp, waar men ook niet vies is van hedendaags werk (overmorgen start een Louis De Meester-vierdaagse), gaat vanavond echter 400 jaar terug in de tijd met harpist William Taylor (foto YouTube) en fluitist Geert van Gele. (HLN, 8/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.