55 jaar geleden trad Yoko Ono op in het Saville Theatre van Brian Epstein. Ze bracht er haar programma “The Fog Machine: Music of the Mind”. Maar belangrijker nog: in de mannen-WC werd ondertussen de film “Bottoms” vertoond, een film die Ono een jaar eerder had gemaakt samen met haar toenmalige echtgenoot Anthony Cox. Het was een aaneenschakeling van naakte achterwerken (m/v) op een loopband.

De film werd datzelfde jaar verboden in Engeland. Ik weet echter niet of dit naar aanleiding van deze visie was of dat de projectie juist in de mannen-WC plaatshad omwille van dat verbod. Alleszins weet ik dat op 3 mei van dit jaar de film in ere werd hersteld door een vertoning in de prestigieuze Royal Albert Hall. Yoko Ono reageerde daarop met de volgende verklaring: “I’m very pleased that my film Bottoms is finally being shown at The Royal Albert Hall, fifty years after it was banned. As I said at the time in 1967, these bottoms belonged to people who represented the London scene. And I hope that in fifty years or so, they will see that the sixties was not only the age of achievements, but of laughter.” Wie nog altijd niet kan lachen daarentegen, zijn de beheerders van Facebook. Vandaar dat ik van de gelegenheid profiteer dat ik sedert het incident rond de foto van Phil Bloom mijn artikels niet meer op Facebook laat verschijnen. Anders had ik weer het vlaggen!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.