Vandaag zou het dan eindelijk zo ver moeten zijn. Nu zou « Ten oorlog » van Blauwe Maandag echt in première moeten gaan in Vooruit * De muziek-theatrale fantasie van Xavier Verhelst « Voyage au centre des éléments » (naar Jules Verne) moet het met minder publiciteit stellen, maar op basis van de uittreksels op Radio 3 meen ik toch te mogen zeggen dat ook deze première vanavond in de Rode Pomp een aanrader is * Het amateurtoneel moet zich met nog minder tevreden stellen, maar als zij, zoals vanavond Theater Krakeel uit Gentbrugge, het aandurven om met een stuk als « De vliegen » van Jean-Paul Sartre naar buiten te komen, dan verdienen ook zij toch een aanmoediging * En het mag dan geen Roze Zaterdag zijn, toch wordt onze homofiele medemens verwend dit weekend. In het Gehoorcafé (Huidevetterskaai) vertelt Paul Gordyn vanavond over zijn passie voor de Heilige Sebastiaan (zie afbeelding). Morgen om 11 uur geeft Francis Maes toelichting bij de opera « Billy Budd » en tenslotte wordt in de bibliotheek aan het Zuid de tentoonstelling « Tien jaar Verkeerd Geparkeerd » afgesloten. (HLN, 22/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.