De Italiaanse wielrenner Davide Formolo viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Vorig jaar serveerde hij nog een koffietje in Vilaflor (Tenerife) voor Annemiek van Vleuten, Katherine Aalerud & John De Schepper…

Davide Formolo (Negrar25 oktober 1992) kreeg in 2014 een profcontract bij de Italiaanse WorldTour-ploeg Cannondale. Nadat de ploeg in 2015 fuseerde met Garmin Sharp verhuisde Formolo mee. Hij won dat jaar de vierde etappe in de Giro en het jongerenklassement in de Ronde van Algarve. In 2019 werd Formolo Italiaans kampioen op de weg en won hij de zevende etappe van de Ronde van Catalonië. In 2020 stapte hij over naar de ploeg van UAE. Dat jaar heeft hij de derde rit in de Dauphiné gewonnen: hij bracht een solo vanop de Col de Madeleine tot een goed einde. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.