Mark Damien Renshaw (Bathurst, 22 oktober 1982) is een Australisch voormalig weg- en baanwielrenner die anno 2018 reed voor Team Dimension Data (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Bert de Boer).

Renshaws specialiteit is sprinten. Bij HTC-Highroad vervulde hij een belangrijke rol als sprintaantrekker voor Mark Cavendish. Daarnaast was hij in kleinere ronden vaak wel de kopman, waardoor hij enkele overwinningen heeft kunnen boeken in de Tour Down Under, de Ronde van Denemarken en de Ronde van Qatar.
Na de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk 2010 werd Renshaw uit de wedstrijd genomen na een aanvaring met de Nieuw-Zeelands wielrenner Julian Dean van Garmin. Renshaw gaf meerdere kopstoten aan Dean nadat deze hem probeerde naar links te doen uitwijken. Hierna hinderde Renshaw Deans ploegmaat, Tyler Farrar, waardoor deze geen enkele kans meer maakte op de ritzege.
Na het opheffen van HTC-Highroad reed Renshaw in 2012 voor Rabobank en in 2013 voor de opvolger daarvan, Belkin. Hij werd er uitgespeeld als afwerker in massasprints, maar won minder dan verhoopt. In 2014 vertrok hij naar Etixx-Quick Step, waar werd herenigd met Mark Cavendish. In 2016 volgde hij Cavendish naar Team Dimension Data. (Wikipedia)

37 Mark Renshaw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.