Op de Wielersite vernam ik vijf jaar geleden het overlijden van de Franse amateur Mathieu Riebel tijdens de Ronde van Nieuw-Caledonië. Marcel Segessemann doet het verhaal.

Die 9. Etappe in Neukaledonien wurde abgebrochen. Der Franzose Mathieu Riebel, 20-jährig, stirbt nach einem Zusammanstoss mit einem Krankenwagen. Der tödliche Unfall ereignet sich in der Abfahrt vom Col de la Pirogue.
Tragisch ist, dass Mathieu Riebel auf seinen Teamkollegen Erwan Brenterch wartete da dieser einen technischen Defekt hatte. Bei diesem Unfall kam Brenterch noch glimplich davon, er erlitt einen Beinbruch.
In einer Mitteilung der Organisatoren wurde das Rennen sofort abgebrochen und die 10. und letzte Etappe wird in Noumea mit einer neutralisierten Trauerrunde bis zur Radrennbahn abgeschlossen. Für das Gesamtklassemnt ist die 8. Etappe massgebend.
Mathieu Riebel reed voor VCA du Bourget, ploeg waarmee hij vorig jaar nog derde is geworden in het Frans kampioenschap ploegenachtervolging. Een jaar eerder had hij op piste bij de junioren ook al “Le Grand Prix de Vitesse” behaald, een puntenkoers in St.Denis.

Marcel Segessemann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.