Naast Alejandro Valverde neemt morgen in de Ronde van Lombardije nog een andere toprenner afscheid van het wielrennen. Het betreft Vincenzo Nibali, die ik in 2015 mocht ontmoeten op de Teide in Tenerife (foto Willy Demeirschman). Over die ontmoeting heb ik het uitgebreid elders op deze blog, dus hier zal ik me nu beperken tot de opmerking dat het vandaag precies vijf jaar geleden is dat hij zijn tweede overwinning behaalde in deze herfstklassieker…

Vincenzo Nibali (Messina14 november 1984) wordt beschouwd als een van de beste ronderenners in het wielerpeloton, mede dankzij zijn daalkwaliteiten. Na zes jaar gereden te hebben bij Liquigas-Cannondale, kwam Nibali van 2013 tot 2016 uit voor Astana Pro Team. In 2017 maakte hij de overstap naar Bahrein-Merida Pro Cycling Team om daarna terug te keren naar Astana. Nibali is een van de zeven wielrenners in de geschiedenis die alle drie de Grote Rondes heeft gewonnen. Hij won de Ronde van Spanje in 2010, de Ronde van Frankrijk in 2014 en de Ronde van Italië in 2013 en 2016.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.