Erik Westerlinck meldt me zopas dat op 4 oktober onze gemeenschappelijke jeugdvriend Luc Engels is overleden.

Wij hebben Luc leren kennen op de schoolbanken bij de Broeders in de Akkerstraat in Temse, waar hijzelf trouwens ook woonde. Als zoon van “Jef Gazet” is mijn allervroegste herinnering aan hem dat we samen een uitleenbibliotheek op touw hebben gezet op de zolder van zijn ouderlijke woning. Ik denk niet dat we veel boeken of stripverhalen hebben uitgeleend, maar zelf heb ik daar wel een speciale uitgave van Het Volk over de Tour de France van 1950 aan overgehouden. Ook herinner ik me dat Luc de single “No more” van Elvis Presley bezat, diens versie van “La Paloma”, die hier eigenlijk nooit een succes is geworden, wat het plaatje in zekere mate tot een “zeldzaamheid” maakte.

Enkele jaren later dook Luc ook op in de diafilm “The picture of his life” die Erik Westerlinck en ikzelf samen hebben “gedraaid”. Niet alleen was Luc één van de acteurs, een deel van de actie speelde zich ook weer bij hem thuis af, zoals uit onderstaande foto mag blijken. (En we hebben er niet met ons klak naar gegooid, zoals men kan zien op bovenstaande foto – Luc staat uiterst rechts.)

Met het verlaten van Temse is ook Luc uit mijn leven verdwenen tot hij enkele jaren geleden weer opdook op Facebook. Op die manier werd het contact virtueel hersteld, maar in de realiteit heb ik hem echter nooit meer ontmoet. Toch zullen wij hem missen, nietwaar Erik?

Ronny De Schepper

3 gedachtes over “Luc Engels (1951-2022)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.