Hoeveel kansen bestaan er daarvoor eigenlijk? Op hetzelfde moment als wij met een toeristenbus halt hielden bij een restaurantje op de Teide in Tenerife, stopte daar ook Tourwinnaar Vincenzo Nibali. De gids was juist aan het vertellen dat de Teide vol konijnen zit, maar ik heb er geen enkel gezien… Wat mij de opmerking ontlokte: “Op de Teide heb je meer kans een Tourwinnaar te zien dan een konijn!”

Nibali was in het gezelschap van twee ploegmaten, vermoedelijk Dario Cataldo (met baardje) en Davide Malacarne.
90 vincenzo nibali met dario cataldo en davide malacarne
Ik vertelde hem uiteraard dat hij de foto voor zijn Facebook-pagina bij mij was komen halen.
89 met vincenzo nibali
Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik WesterlinckDat was namelijk toen hij aan het werk was tijdens de “hellerit” in de voorbije Tour, zoals hij dan werd gefotografeerd door Erik Westerlinck. Helaas heb ik ondertussen moeten vaststellen dat hij niet langer deze foto gebruikt…
Een week na zijn dertigste verjaardag op 14 november 2014 haalde Nibali scherp uit naar zijn vier ploegmaats bij Astana die op doping betrapt werden. “Er is geen link tussen ons. Als mensen mij met hun praktijken willen associëren, begrijpen ze er niets van. Ik heb niets met die idioten te maken.”
Astana, het team van Nibali, maar ook van manager Alexander Vinokourov, ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. In minder dan drie maanden tijd werden er vier renners uit de ploeg op doping betrapt. “Daar heb ik absoluut niets mee te maken”, zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport.
Twee van de betrapte renners, Davidenko en Okisjev, rijden voor de opleidingsploeg. “Ik ken die jongens niet eens. De broers Iglinski? Er zijn altijd mensen in de ploeg waarmee je moet leven. Ze maakten geen deel uit van mijn groepje en er is zeker geen hechte band tussen ons.”
“Hun problemen zijn niet de mijne. Ik kan alleen over mezelf spreken en ik heb een gerust geweten. Als mensen mij associëren met deze praktijken, kennen ze er niets van. Die vier idioten hebben helemaal niets met mij te maken.”

Door de dopinggevallen, is er nog onduidelijkheid over de licentie die Astana volgend seizoen zal krijgen. “Het is absurd dat de schuld in de schoenen van het team wordt geschoven. Iedereen is onthutst over de gebeurtenissen.”
“Het idee dat er sprake is van een dopingsysteem binnen onze ploeg, is totaal uit de lucht gegrepen. Onze licentie afnemen zou een grote vergissing zijn. Ik blijf voor honderd procent achter de dopingcontroles van de UCI staan. Ik hoop dat ze alle valsspelers eruit halen.”

Bron: sporza.be
Foto 1 & 2: Willy De Meirschman
Foto 3: Jos Casteels
Foto 4 & 5: Erik Westerlinck
Met dank aan John De Schepper voor het identificeren van de twee andere Astana-renners.

Nibali Vincenzo-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.