95 jaar geleden inspireerde zijn overwinning in de US Open de Franse tennisspeler René Lacoste tot het ontwerpen van aangepaste kledij.

Toen hij op 19-jarige leeftijd, in 1923, indoorkampioen van Frankrijk werd, werd hij lid van de Franse Davis-Cupploeg en hij moest datzelfde jaar nog naar Boston tegen Australië spelen. In Boston kwam hij een kapitein tegen met een prachtige koffer van krokodillenleer en sloot een deal: als hij zijn wedstrijd tegen Australië zou winnen, kreeg hij de koffer. Hij won niet en later in de pers vertelde hij de journalist van Boston Globe over de weddenschap. In het artikel in Boston Globe stond dit als het volgt vermeld: “Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!” Dit incident zorgde ervoor dat zijn vrienden hem “le Crocodile” gingen noemen.
Zijn “uitvinding”, het tennisshirt, deed hij jarenlang kennissen en vrienden op verzoek van de hand tot hij via het tennis André Giller leerde kennen, de eigenaar van een grote breifabriek. Ze besloten het shirt te commercialiseren en in 1933 kwam de eerste witte polo op de markt, mét het groene krokodilletje. Het kledingmerk – dat zich nu niet meer beperkt tot polo’s en sportkledij, maar ook parfums, horloges, brillen en schoenen omvat – was geboren. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.