De Gentse pianist en componist Miguel Wiels viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. In de tijd dat zijn broer Frederique het eetcafé “De Rechtvaardige Rechters” open hield, kwam ik hem nog wel eens tegen, maar verder ken ik hem zoals iedereen vooral van televisie…

Miguel José Eric Wiels won in 1988 de talentenjacht ‘Parade der besten’ van de TROS. Hij was vervolgens tien jaar lang de vaste pianist van Koen Crucke. Sinds 1999 componeert hij voor het meidentrio K3. Zo schreef hij onder andere de muziek voor de film K3 en het Magische Medaillon. Wiels schreef ook liedjes voor Samson en Gert, Mega Mindy, Prinsessia, Niels Destadsbader (rechts op de foto), Laura Omloop en Yasmine. Hij bracht zelf ook een paar cd’s uit.
Wiels was een van de vaste pianisten in het tv-programma De Notenclub en leverde daarnaast een bijdrage aan De Rechtvaardige Rechters en Zo is er maar één. Hij speelt ook in de covergroep The Magical Flying Thunderbirds. In het najaar van 2008 was hij pianist en copresentator van het amusementsprogramma Peter Live (Peter Van de Veire staat links op de foto).
Wiels is in 2010 getrouwd met zangeres, actrice en musicalactrice Free Souffriau (ook bekend als Mega Mindy), met wie hij een zoon en een dochter heeft. Hij begeleidt haar ook op de piano tijdens haar soloconcerten.
Hij was ook een van de juryleden van K2 zoekt K3 met Josje Huisman als winnares. Daarna (in 2015) was Miguel Wiels te zien in K3 zoekt K3 waarin op zoek werd gegaan naar drie nieuwe leden voor K3. Miguel Wiels blijft samen met Peter Gillis en Alain Vande Putte overigens instaan voor de liedjes van de groep.
In het programma Manneke Paul van Paul de Leeuw stond het orkest onder leiding van Miguel Wiels. Hij was verder te zien in De Kwis, Pauls Puber Kookshow, Kun je het al zien? en Wie steelt mijn Show? bij de VARA. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.