Naar aanleiding van het herrijzen van de Blommenkinders als quizploeg, hebben Erik Westerlinck en ikzelf een poging gedaan om de ontstaansgeschiedenis van de Blommenkinders te reconstrueren.

35 opname luisterspel

Als we ervan uitgaan dat de Blommenkinders oorspronkelijk ook de bedoeling hadden op te treden als skifflegroep, dan kunnen we dit gegeven misschien als uitgangspunt gebruiken en dan komen we tot de conclusie dat er de eerste keer sprake was van een skifflegroep te vormen in 1964. Die groep zou toen bestaan hebben uit Erik Westerlinck en mezelf (wij kenden mekaar al van in de lagere school) en verder ook nog Marc Bulteel en zijn zus Hilde, bij wie we op z’n minst één keer zijn gaan repeteren, dat weet ik nog heel goed. Het nummer dat we instudeerden was “Bye bye Blondie” van Trini Lopez, dat binnengekomen is in de BRT-Top 30 op 1 juli 1964 volgens Ultratop.be. Dat repeteren gebeurde buiten in de tuin van de familie Bulteel, dus dat moet nog in de zomer van 1964 zijn geweest, aangezien “Bye bye Blondie” op 1 oktober voor het laatst in de Top 30 werd genoteerd.
Daarna was er op 14/7/1965 het voorval met Jos Wouters. Op dat moment was Etienne Van Damme er dus al bij.
Dat was ook het geval in de periode 1-11/10/1966 toen het Beatles-luisterspel “Michelle” werd opgenomen, samen met ook nog Rony Vercauteren en Paul Vermeulen.
Toen op 21 juni 1967 mijn grootmoeder werd begraven, bestonden de Blommenkinders blijkbaar reeds, al was het dan nog niet “officieel”. Erik Westerlinck en Willy Gosselin zijn die dag immers naar de begrafenis gekomen en toen Etienne Van Damme dat hoorde was hij een beetje boos want hij zei: “Jullie hadden me moeten verwittigen, dan had ik een dag vrijaf genomen en was ik ook gekomen.”
In augustus 1967 kwam dan de single “Blommenkinders” van Armand uit en hadden we dus onze groepsnaam gevonden, met als gevolg dat op 10/9/1967 het Blommenkindersdagboek wordt opgestart. Op de eerste pagina worden wel zeven “betalende leden” vermeld. Buiten de vier bekende Blommenkinders (Erik, Etienne, Willy en ikzelf) waren dat de reeds genoemde Marc Bulteel, maar verder ook nog mijn overbuur Erik Poeck en Erwin Christiaens, de zoon van de vriend van mijn vader, die weliswaar ook op de Tuinwijk woonde, maar dan wel helemaal aan de andere kant van waar ik woonde.
Het Blommenkindersdagboek staat volledig op mijn blog, dus dat hoef ik hier niet te herhalen. Ik breng alleen nog eens in herinnering dat op 1 november 1967 het luisterspel “Tom Sawyer” werd opgenomen (foto 2).

Ronny De Schepper

36 blommenkinders

Een gedachte over “55 jaar geleden: het ontstaan van de Blommenkinders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.