55 jaar geleden ben ik begonnen met het Blommenkindersdagboek, al bestonden de Blommenkinders als zodanig wellicht al vroeger. Dit was mijn eerste entry:
10 september 1967
Bloemenstoet te Sint-Niklaas-Waas. Iedereen aanwezig. Kas: 160 fr. Etienne leent 100 fr. Gratis bier- en sigaretten-uitdeling. Bijna ruzie omdat Ron en Etienne een “dringende behoefte” hadden en Red daarmee niet akkoord ging. De mop: Red begint over mini-rokken, enz. terwijl hij naast een leraar van Ron staat…! Geen meisjes gezien.

Het Blommenkindersdagboek begint echter eigenlijk met een pak adressen, bladzijden lang, bijna allemaal doorstreept trouwens (waarom weet ik niet). Ik ga deze adressen hier uiteraard niet allemaal herhalen (zowat 99% zal toch niet meer geldig zijn), maar ik ga in volgorde wel alle namen weergeven, omdat het een uitstekende illustratie is van de vreemde combinaties.
Jimmy Frey
Red Baron
Etienne Van Damme
Ken Stevens
Marc Jones: deze naam heeft mij voor het meeste problemen gesteld en alhoewel ik denk dat ik de oplossing nu heb gevonden, ben ik er toch nog niet 100% zeker van; deze naam staat immers genoteerd bij de zeven “betalende leden” – naast de vier “echte” Blommenkinders staan daar ook nog Erik Poeck en Erwin Christiaens bij), maar toch wist ik niet meer voor wie het zou kunnen staan; het is het adres in de “Spoorweglaan” dat me op het verkeerde been zette; Rony Vercauteren kon het immers niet zijn, want die stond er onder zijn eigen naam in; maar nu veronderstel ik dat het Marc Bulteel betreft, ook al woont die eerder aan de Kattebrug (*) dan in de Spoorweglaan
Emiel Swillens
Rudy De Vleeschouwer
Jan Kusé
Jenny Illegems
Liliane Van Heirbeek
Florida De Wit
Walter Govaerts
Cram Pored (Marc De Rop)
Jenny Buyens
Marc Bollaert
Ronny Vercauteren
Robert Van Aevermaat
Martin Bogaert
Roland Hiel
Christiaan Hectors
Edwin Thoen
Guido Hullebroeck
Hugo Marquenie
Boudewijn De Groot
Rik Van Looy
Ron Dovan
Guy Ughetto
Josiane Bertuzzi
Godelieve De Kerf
Erik Poeck
Rudy Van Den Bossche
Erwin Christiaens
Greta Heyndrickx
André Henry
Elsy Verberght
Marcela Vitouskova (mijn “correspondentievriendin“)
France Gall
Brigitte Bardot
Annemieke Tempels
Sylvanna De Kerf
Yolande Pluym (correspondentievriendin van Ken Stevens)
Gerda Jonckheere (correspondentievriendin van Red Baron)
Marlies Weyters
Lieve, Joris en Lutgarde Cammaert
Ludwin Van Havere
Monique Van Brussel

(*) Hoe de Kattebrug aan zijn naam kwam, vindt u hier.

Een speciale sectie is gewijd aan:

En we zagen het blijkbaar groot!
P.S. Merk op dat Primavera gevestigd was in de buurt van waar later De Rode Vaan zou huizen.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “55 jaar geleden: Blommenkindersdagboek (1)

  1. In één van onze collegejaren deelden we een bank in de klas en waren we even vrij close. Met enige afgunst vernam je mijn alias “Cram Pored” waarmee ik tekeningen en tekstjes ondertekende. Makkelijk zat ik had mijn naam maar om te draaien. Met Ronny De Schepper lukte dat echt niet. Als goede en iets rijpere schoolvriend besloot ik je te helpen. Ronny dat kon beter, ik stelde Ron voor. Dat vond je wel goed klinken. Ik vroeg je wie je favoriete zanger was, dat bleek Donovan te zijn. Daar maakte ik Dovan van en de nieuwe Ronny de Schepper was geboren : Ron Dovan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Als ik zou zeggen: a voice from beyond the grave, zou dat overdreven en ook een beetje oneerbiedig zijn. Maar het scheelt toch niet veel. Man, dit doet me veel plezier! Ik hoop dat je nog vaak weerkeert op mijn blog (je neef André is ook een geregelde bezoeker).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.