Twintig jaar geleden won de 37-jarige Ludo Giesberts (foto van bij zijn afscheid) in Arendonk zijn 526ste wielerwedstrijd. Daarmee deed hij zelfs beter dan Eddy Merckx!

In totaal zal hij zelfs 534 wedstrijden winnen, tien meer dan Eddy Merckx! Maar het niveau van de gewonnen wedstrijden verschilt uiteraard. Giesberts was op de eerste plaats een “koning van de kermiskoersen” en behaalde 27 zeges in de zeven jaar dat hij als profrenner actief was. Na hartklachten moest Ludo noodgedwongen een stapje terugzetten en werd hij opnieuw liefhebber. Sindsdien werd hij meerdere malen zegekoning en behaalde hij o.a. zeges in de Ronde van Vlaanderen (1994), Brussel-Zepperen (1995-1996), de Omloop Het Volk (1995), Antwerp Tour (1995), Brussel-Opwijk (1995) en de Schaal Schoeters in 1996. “Ik snap er niets van. Ik ben nu 29 en kan niet zeggen dat ik extra inspanningen moet verrichten om mee te draaien op het hoogste amateurniveau,” zo verklaarde hij na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.