Door de dood van Lady Diana wordt de laatste tijd ook weer vaak verwezen naar het mysterieuze overlijden van Marilyn Monroe. Op dat moment was zij reeds enkele jaren gescheiden van de succes-auteur Arthur Miller waarmee zij nog steeds contact had (haar laatste film, « The misfits », was gedraaid naar één van zijn stukken). Alhoewel Miller veel ouder was dan Marilyn, is hij nu, op bijna 82–jarige leeftijd, nog steeds een schitterend auteur. Zo dateert het stuk « Broken glass », dat vanavond bij Arca in première gaat, uit 1994. Daardoor werpt het een schril licht op onze hedendaagse maatschappij met zijn oppervlakkige levensstijl, schrijnende contactarmoede en toenemende verrechtsing. Maar het is tevens een even tijdloos stuk als zijn beroemdste werken zoals « Death of a salesman », « The crucible » of « View from the bridge ». Arca geeft een ploeg jonge mensen de kans om hun tanden te zetten in deze stevige brok theater. Christophe Ameye regisseert Simone Milsdochter, Rudy Morren, Bert Cosemans, Anja Van Riet, Katrien De Becker en Bart van Avermaet. (HLN, 4/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.