Op 1 september 2017 opende in Gent de tentoonstelling ‘Tegenwind’, die handelt over de armoede in België sinds 1800. De organisatoren deden daarbij o.a. een beroep op een belangrijk schilderij uit het patrimonium van het OCMW-Temse, met name ‘De zeven werken van barmhartigheid’ van F.Sibens, waarop gebouwen en personages zijn afgebeeld van Temse rond 1820, destijds speciaal geschilderd ter gelegenheid van het nieuw gestichte ‘hospitaal’.

De tentoonstelling vindt plaats in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, Lange Steenstraat 14, Gent, tel. 09 269 29 10 – open: elke dag van 10 tot 17 u. (maandag gesloten). De expo vertelt de geschiedenis van de armoede in België sinds het begin van de 19de eeuw. Men ontdekt hoe armoede zowat alles in het leven beïnvloedt, hoe mensen hun eigen situatie proberen te verbeteren en wat de samenleving doet of kan doen. Verleden en heden worden daarbij met elkaar vervlochten. Wat is er veranderd? En waar lijkt vandaag op vroeger?
De tentoonstelling is het resultaat van een intense samenwerking met mensen in armoede.
Meer info via http://www.caermersklooster.be/nl/tentoonstelling-tegenwind. shirley.ovaere@vvsg.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.