Traditioneel had op vrijdag 20 augustus 1982 op de gezinsboerderij Diggie te Brakel de hoevemaaltijd plaats om 19 u. Om de spijsvertering te bevorderen spelen Kadril en De Nieuwe Snaar (foto) vochtige muziek, want bij het zien van al dat lekkers zullen ze wel het water in de mond krijgen.

Op zaterdag 21 augustus beginnen om 15 u de kinderfeesten en een schieting op de liggende wip. Met de boog wel te verstaan. En om 16 u is er dan de eerste simultane voetbalwedstrijd aller tijden. Vraag ons niet hoe dat in z’n werk gaat maar het is de bedoeling dat tweemaal twee ploegen gelijktijdig tegen elkaar in het strijdperk treden. De scheidsrechter zal daardoor wel in verwarring worden gebracht en dat zal er niet op verbeteren daar in de nabijheid ook nog een poëtische evocatie plaats heeft. Daar moet natuurlijk dansen uit voortvloeien en dat kan vanaf 21 u.
Om 14 u zijn op zondag 22 augustus opnieuw de kinderen aan de beurt, deze keer met Peperkoreke en Stekelbees, vanaf 15 u is er trouwens ook nog volksmuziek, jazz, rock en zowaar zelfs luistermuziek ! Men kan er bovendien vanalles ruilen, maar hopelijk ruilen de voorziene valschermspringers hun parachute niet voor de eveneens voorziene luchtballon want anders gaan ze naar omhoog in plaats van naar omlaag. En daar staat nochtans een vuurspuwer die als specialiteit ook nog bollen en flitsen spuwt. Wij kennen iemand die nog veel merkwaardiger dingen spuwt als hij teveel gedronken heeft.
En het grappigste komt nu : de toegang tot de weide is gratis.

Referentie
Ronny De Schepper, Diggie-Hoevefeesten, De Rode Vaan nr.34 van 1982

Een gedachte over “Veertig jaar geleden: de Diggie-Hoevefeesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.