Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden van Sortie Blues. De Boomse bluesgod Roland Van Campenhout werd op 25 juli immers 78 jaar en een speciaal verjaardagsconcert vindt plaats op 10 september in Oud-Heverlee.

Op Sortie Blues krijgt hij het gezelschap van Tim Ielegems oftewel Shakedown Tim. Op mondharmonica zal hij begeleid worden door Olivier Vander Bauwede en op drums Stoy Stoffelen. Samen vormen ze een nieuwe uitgave van Roland and the Blues Workshop. In het voorjaar bracht Roland met Wonderful Human Beings nog een prachtige nieuwe plaat uit. Samen met zijn medemuzikanten zal hij grasduinen in zijn rijkelijk gevulde carrière.

Buiten Roland komt niemand minder dan Ian Siegal zijn opwachting maken Zijn rauwe stem wordt al eens omschreven als het best bewaarde geheim van de Europese blues scene. Deze rasartiest is niet van de minste want hij is de enige Brit ooit die twee keer genomineerd is voor de US Blues Music Awards, de Grammy’s van de blues. Dit jaar verruilde de Engelsman Amsterdam voor het warme Curaçao maar de geruchten dat Ian met onmiddellijke ingang zou stoppen met optreden blijken dan toch niet helemaal te kloppen. Toch kan het één van de laatste keren zijn dat Ian in België te zien zal zijn want in 2023 zou hij wél willen stoppen met optreden. Ook huismuzikant Big Bill zal zoals elk jaar van de partij zijn.

Tim Meyhi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.