Quizzen hoort bij Temse zoals honing bij de bij. De publieke quizzen gingen van start in de jaren ‘70, toen UNIZO jaarlijks uitpakte rond het thema ‘Temse’. Sinds de jaren ‘80 heeft de Culturele Vereniging Spirit de fakkel overgenomen. Jaarlijks organiseert zij in november een muziekquiz, maar die is dermate moeilijk dat enkel kenners kunnen deelnemen. Sinds 2011 – het zilveren jubileum van de feestelijkheden op de Wilfordkaai – pakken Spirit en het Organisatiecomité van Temse in de Wolken op de vooravond van het tweedaagse evenement dan ook uit met een muziekquiz voor het breedste publiek. Géén vragen over onbekende zangers, songs of componisten, géén ver gezochte tekstvragen, géén detailvragen voor ingewijden… Neen, de quiz richt zich tot iederéén. Alle deelnemers zullen nagenoeg alle muziekfragmenten (her)kennen, zodat het voor àllen plezant is om deel te nemen.

De vragen worden gesteld aan de hand van muziekfragmenten (wie zingt/zingen…?).
Elke ploeg bestaat uit (maximum) vijf personen. Er kunnen ook nu weer (maximum) 30 ploegen inschrijven.
Samensteller-presentator is Dany De Bock. Twee reeksen vragen worden samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een niet vooraf bekendgemaakte themareeks (2015: beroemde orkestleiders – 2016: meisjesnamen).
Dit jaar heb ik merkwaardig genoeg nog niets vernomen over inschrijven maar via elke.koppen@temse.be kan je vast en zeker nagaan of en, zo ja, wanneer de volgende quiz plaats heeft.
De deelname is gratis en belangstellenden zijn normaal gezien van harte welkom om een kijkje komen nemen, want de quiz vond tot hiertoe altijd plaats in de feestzaal van het gemeentehuis (Markt).
De vorige jaren hebben de Blommenkinders steeds deelgenomen. Ze eindigden telkens net buiten de top tien. In 2017 zou ook de “jongerenploeg”, zijnde Kristien en de Queens, deelnemen. Zij versloegen de Blommenkinders in de “Quiz van Eigen Kweek”, dus de “oudjes” waren op revanche uit! Maar het pakte anders uit: Kristien en the Queens (uiterst links vooraan op onderstaande foto) hebben het weer uitstekend gedaan (19de), al hebben de Blommenkinders (midden vooraan) zich ook goed geweerd (24ste op 35 ploegen), vooral bij de vragen gesteld door burgemeester Luc De Ryck.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.