In het orkest van de Rocky Horror Show in het NTG speelden destijds vader en zoon mee. NTG-pianist en in dit geval orkestleider Tom Van Der Schueren had als sologitarist immers zijn vader Jean gevraagd. Dat was wel heel typisch voor het nostalgische seventies-karakter van het stuk. In die tijd was Jean Van Der Schueren immers één van de leden van de popgroep Irish Coffee uit Ninove die met “Masterpiece” zowaar zelfs in de Amerikaanse hitparade terechtkwam.

Ondertussen heeft Jean de popmuziek wel vaarwel gezegd en is als Juan de Granero vooral actief in het klassieke genre. Jean had ondertussen immers master classes gevolgd bij de bekende klassieke gitarist John Williams, maar ook bij Jos Van Immerseel (retorica van de barokmuziek), waardoor ook Tom een paar lessen bij deze Antwerpse meester op diverse klavieren kon meepikken.
Jean Van Der Schueren begeleidt verder dichter Roel Richelieu Van Londersele op de CD “H-AMBITIEUS”, die deze laatste samen met Paul Van Gysegem mocht maken toen ze de Louis Paul Boonprijs van Honest Arts Movement in de wacht sleepten.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.