Liedjeszanger Jan De Wilde en vertaalster voor de VRT Lieve Van Steenberghe (die af en toe – vroeger meer dan nu – ook wel eens haar ventje terzijde staat op de elektrische bas) vieren vandaag hun 55ste huwelijksverjaardag. Ik heb helaas geen enkele foto gevonden van Jan en Lieve samen (laat staan van een foto van hun huwelijk), daarom heb ik maar een anonieme huwelijksfoto uit de oude doos genomen, waarbij het voor iedereen wel duidelijk zal zijn dat het niet om Jan en Lieve gaat…

unnamed
Zoals het echtpaar Sigiswald Kuijken-Marleen Thiers de toeverlaat is van klassieke muzikanten in nood, zo zorgen Jan en Lieve voor de zielen in nood uit het zogenaamde lichtere genre…
Jan: Ze kwamen allemaal bij ons thuis hun wonden likken. Wij waren zowat het enige stabiele koppel bij wie ze konden uithuilen. Als ze daar eenmaal mee klaar waren, stuurden wij hen met een schouderklopje weer de nacht in.
Aldus Jan in Humo. Maar zo afstandelijk zijn Jan en Lieve in realiteit niet. Dat mocht ik zelf ondervinden toen ik hem eind 1980 ging interviewen over “PVBA Koekejoe en Cie”. De dag van het interview kreeg ik immers een telefoontje van mijn toenmalige echtgenote dat het niet meer nodig was dat ik nog naar huis kwam… En zo werd tussen het interview door telefonisch onderhandeld over wat er nu ging gebeuren. Uiteindelijk hebben Jan en Lieve mij midden in de nacht met de wagen toch naar huis gebracht. Zelf ben ik immers een openbare vervoergebruiker, maar het openbaar vervoer houdt geen rekening met dergelijke problematieken.

Ronny De Schepper

unnamed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.